Gabriela Girmacea

21 aprilie 2010

An Education

Filed under: Filme — Gabriela Girmacea @ 17:36

Educatia este una din temele pe care le-a avut in vedere jurnalista Lynn Barber cand a scris romanul care a fost ecranizat de Lone Scherfig. Filmul a fost nominalizat la Oscar in 2010 si a luat un premiu BAFTA pentru cel mai bun rol feminin, Carey Mulligan.

Actiunea filmului are loc in Anglia, in 1961. O familie de conditie modesta isi creste fiica sever pentru a fi admisa la Oxford. Planurile lor se schimba odata cu aparitia unui baiat in viata fiicei lor, Jenny. Tanarul, interpretat de Peter Sarsgaard, este fascinat de Jenny si o rasfata cu multe atentii, ba chiar se preocupa sa-i implineasca toate visele. Vazandu-se cu un potential ginere care i-ar putea purta de grija fiicei, parintii renunta la visul lor de a-si vedea fata studenta la Oxford si chiar la … educatie. Jenny incepe sa simta ca sistemul educational este prea rigid, ca n-o lasa sa-si implineasca visele si renunta la studii pentru a se marita cu omul iubit. Insa ea nu stie un lucru. Jake este insurat, iar relatia lor se destrama cu multa durere. Jake nu era la prima aventura de acest gen. Jenny se reorienteaza spre studiu si constientizeaza ca o cariera i-ar aduce un statut respectat. Intra la facultate si se pare ca sansa i se arata din nou.

An Education este un film pentru intreaga familie, cu multe aspecte la care ar trebui sa meditam. Tentatiile vietii sunt multe si pot insela pe oricine la orice varsta. Important e sa ne pastram valorile in care credem.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: