Gabriela Girmacea

11 aprilie 2010

Inglourious Basterds

Filed under: Filme — Gabriela Girmacea @ 10:03

Quentin Tarantino si-a surprins admiratorii cu o poveste originala despre Al Doilea Razboi Mondial. Si-a ales o distributie deosebita (Brad Pitt, Melanie Laurent, Diane Kruger, Christoph Waltz) si a creat un film de actiune care pune in valoare talentul actorilor. Insa povestea ar fo fost foarte bine sa se petrecut asa. Documentele secrete arata azi ca au existat tentative de anihilare a lui Hitler, insa niciuna nu a avut sorti de izbanda.

Shosanna Dreyfus este singura supravietuitoare a unei familii de evrei decimata de nazisti. Ajunge la Paris, isi schimba identitatea si devine proprietara unui cinematograf. S-ar parea ca totul a functionat bine pana intr-o zi cand un soldat german, care cocheteaza cu ideea de vedeta, vrea sa-si lanseze filmul in cinematograful Shosannei si in preajma ei apare nimeni altul decat ucigasul familiei sale interpretat de Christopher Waltz, care a luat premiul Oscar pentru rol secundar.

Filmul nu a reusit sa convinga juriul pentru a lua premiul Oscar din cauza unei rasturnari de situatie din final. Temutul „vanator de evrei” isi negociaza predarea si nu impiedica atentatul impotriva lui Hitler. In acest punct, povestea nu mai este credibila. In rest, filmul este captivant, are suspans, actorii joaca foarte bine, vorbesc multe limbi straine, stiu sa gestioneze situatiile conflictuale. Il recomand.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: